Onderhoud brandmeldinstallatie

Onderhoud aan uw brandmeldinstallatie door Hefas Brandbeveiliging voorkomt onnodige brandmeldingen waardoor uw bedrijfsproces zo min mogelijk wordt verstoord. Hierdoor blijft een brandalarm ook een serieus signaal en rukt de brandweer niet onnodig uit. Hefas kan op verzoek of tijdens onderhoud een gebruikersinstructie over de werking van de brandmeldinstallatie geven. Tevens verzorgt Hefas een compleet logboek met alle relevante informatie over de installatie. Hefas biedt u hiervoor vrijblijvend een onderhoudscontract aan.

Bij Hefas Brandbeveiliging bent u ervan verzekerd dat kosten worden teruggedrongen en dat de uptime wordt gemaximaliseerd.

Met een onderhoudscontact van Hefas bent u altijd verzekerd van snelle service en gedegen onderhoud aan uw brandmeldinstallatie. Direct na het afsluiten van het contract is uw installatie opgenomen in onze 24-uur servicedienst. U bent dan gegarandeerd van assistentie in geval van storingen of technische vragen. Ook kunt u rekenen op adequate oplossingen en een optimale onderdelenvoorziening.
Hefas vervangt defecte onderdelen direct ter plaatse. U behoudt een betrouwbare en goed werkende brandmeldinstallatie.

Hefas biedt onderhoudscontracten aan waarin het leveren van een onderhoudscertificaat conform de BMI2011 regeling is opgenomen. Tijdens het onderhoud stelt Hefas een Rapport van Onderhoud op en levert een onderhoudscertificaat. De inspectie moet door een onafhankelijke inspectie-instelling worden uitgevoerd en kan niet door een installatie- of onderhoudsbedrijf gedaan worden. De kosten van een inspectie op installaties geleverd of onderhouden door gecertificeerde bedrijven zullen aanzienlijk lager zijn.

Het belang van een brandmeldinstallatie en onderhoud

Brandmeldinstallaties zijn van groot belang voor de veiligheid van gebouwen en de mensen die erin verblijven. Ze helpen om een brand snel te detecteren en te melden, zodat de juiste maatregelen genomen kunnen worden om een uitbreiding van de brand te voorkomen. Hierdoor kan er snel gehandeld worden om de veiligheid van de gebouwbewoners te waarborgen.

Een goede brandmeldinstallatie is dus van groot belang voor de veiligheid in gebouwen. Een efficiënte installatie zorgt voor een snelle detectie en melding van brand, waardoor de gevolgen van een brand beperkt kunnen worden. Daarom is het van groot belang om regelmatig de brandmeldinstallatie te controleren en te onderhouden.

Is uw pand brandveilig? Doe de Fire-Check!

Waarom is een brandmeldinstallatie belangrijk?

Een klein brandje kan zich razendsnel ontwikkelen tot een grote brand. Een brandmeldinstallatie meldt zo snel mogelijk waar er in een gebouw brand is en stuurt de andere installaties in het gebouw aan. Hierbij kunt u denken aan ontruimingsalarmsystemen, blusinstallaties, liften etc. Het is daarom van levensbelang dat u in het bezit bent van een goede brandmeldinstallatie. Hiermee beschermt u uw personeel, bezoekers en uw inventaris.
Hefas Brandbeveiliging heeft jarenlange ervaring met een landelijke dekking. Wij zijn er juist op gericht om samen met u tot een veilige situatie te komen in uw organisatie.